Здравето ни зависи най-вече от храната, която консумираме и емоциите, които изразяваме!

Не винаги можем да си набавим всички минерали и витамини, чрез храната, която консумираме, хранителните добавки са едно добро решение в този случай. За жените особено много се препоръчва приема на калций и магнезий, както и витамините от група В, които помагат да се преодолее натрупаният стрес и, разбира се са полезни за кожата, най-вече В6 и В2.

Витамин D трябва също да се взема и не само през зимата, а и през останалото време, тъй като слънчевите лъчи отдавна вече не са полезни. Във въздуха има толкова много вредни газове, които буквално ги блокират. Не само това! В досег със светлината те правят опасни химични реакции. Един час на слънце е достатъчен и не повече, защото тялото поглъща вредните химикали, а това може да има много лоши последствия за организма, включително и за кожата. Най-добре е да се поема слънчева светлина в планините, където замърсяването е значително по-малко.

Можем да си помогнем и с по-честа детоксикация на организма. Може да разгледате, страхотни природни продукти за детоксикация на организма ТУК.

Стресът повишава значително риска от заболявания, влияе пряко на емоциите, а те от своя страна имат сериозна връзка с гинекологичните болести при жените.
Йодът е изключително необходим за щитовидната жлеза, която, ако е в норма, се грижи за целия организъм. При повечето болни от рак на гърдата щитовидната жлеза е намалена. Така тялото не може да се освобождава от токсините и ги абсорбира. Йодът се съдържа в храни, като соята, водораслите, орехите.

Много важно е какво ядем и каква вода пием!
Като цяло се смята, че студените храни и напитки, суровите и замразени храни натоварват далака и стомаха, забавят тяхното функциониране. Проблемът с вредните мазнини от "бързата храна" също е много сериозен. Факт е, че тялото ни се нуждае от мазнини, най-вече за мозъка. Той самият е изграден от тях, гръбнакът също. Само че от т.нар. есенциални (незаменими) мастни киселини. Когато переш, не използваш само вода, за да махнеш петната, слагаш и препарат. Незаменимите мастни киселини са точно това за мозъка - те го подхранват и почистват. Такива са Омега-3 и Омега 3-6-9.
В тялото си имаме кости, кожа, имаме всичко, но най-вече вода - тя е 72% от всичко, което ни изгражда. Ако е киселинна, организмът става податлив на болести. Превантивно може да се консумират много лимони или хранителни добавки, които да регулират pH-то в организма. Изключително подходящи са Minesan - Алкално - минерални таблетки за регулиране на киселинно-алкалния баланс, за жизнена активност и дълголетие!

Прочетете още: AQUA BALANCE pH+ - за балансираното pH на вашето тяло!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари