Новогодишни празници. Как да се отървете без последици за организма?

Сладкиши, тестени изделия, колбаси, мазни ястия, алкохолни напитки. Цялата тази равносметка се прави към началото на годината. Тези екстри и удоволствия по време на празници, трудно се отказват! Но ако се осъзнаем навреме, този "коктейл" от храни и напитки, няма да може да ни причини огромни проблеми. Ето защо е правилно да облекчите тялото в началото на годината. Време е за новогодишна детоксикация и прочистване на тялото!

Благодарение на ДЕТОКСИКАЦИЯ ще почувствате по-голямо количество енергия и ще ви помогне да преодолеете умората. Правилната детоксикация ще отърве тялото от вредни вещества, ще допринесе за укрепване на имунитета и понякога благодарение на нея ще се отървете от няколко излишни килограма.

Детоксикация и почистване на организма на практика

Почистващите процедури може да срещнете под много различни форми – ще срещнете препоръки за краткосрочни пости, разтоварващи дни с чай, радикални диети или дори стомашна или чревна промивка. Но ние предпочитаме, за това и предлагаме по-нежен подход, като препоръчваме да дадем на организма известно олекотяване заедно с доставката на важни вещества за организма. Това са както витамини, така и минерали, които обикновено липсват в храната, билкови екстракти, които помагат на тялото, наред с други неща за прочистване.

Чрез детоксикация тялото се отървава от вредни вещества, които са се установили в него и могат да навредят на нашето здраве и различни телесни функции. Разбира се, самият ни организъм има очистващи способности, които се осигуряват предимно от черния дроб и бъбреците, но се нуждае и от сътрудничеството ни.

Почистване на черния дроб и тялото: какво помага?

Бял трън

Тази билка е свързана с черния дроб. Белият трън е най-богатият източник на мощния антиоксидант силимарин, повишава детоксикиращата и антиоксидантна активност на черния дроб, вкл. и синтеза на глутатиона. Белият трън стимулира синтеза на белтъци и регенеративните процеси, което подпомага възстановяването на повредените чернодробни клетки, защитава неповредените хепатоцити и повишава тяхната устойчивост по отношение на инфекциите и различни видове отравяния. Усилва образуването и отделянето на жлъчка, като по този начин нормализира процесите на храносмилане и обмяната на веществата. Използва се дори и при остри и хронични хепатити, цироза на черния дроб, холангит, холецистит, а също и при токсични поражения на черния дроб в резултат на отравяне с различни химически съединения, вкл. алкохол, отровни гъби и лекарствени препарати.

Няма нищо по-лесно от това да се отдадете на него под формата на капсули, по време на почистването. Екстракт от плодовете на бял трън може да намерите в хранителната добавка капсули "БЯЛ ТРЪН" ; в хранителната добавка на таблетки "Чист черен дроб"; хранителната добавка "Бял трън + Артишок" или в течната форма "Фаст дрена" (това е един комбиниран продукт с 8 растителни екстракта насочени към ефективна детоксикация на организма и подпомагане извеждането на излишните течности и подпомагане функцията на черния дроб и отделителната система).

Хлорела

Също така, това сладководно водорасли помага на тялото с детоксикацията. Хлорелата се оценява с благоприятното си въздействие върху чернодробната функция, която е важен орган, премахващ замърсителите от тялото. Хлорелата е един от най-богатите източници на витамини, минерали, основни аминокиселини, ненаситени киселини и каротеноиди. Хлорела помага за отстраняване на вредни вещества от тялото, помага за укрепване на защитните сили на организма и има положителен ефект върху храносмилателната система.

Натурален пречистен бентонит (100% натурален продукт)

Бентонитът (монтморилонит) е природна глина с мощен детоксикиращ ефект. Произходът и е вулканичен, а наименованието идва от района с най-големи залежи в света – Форт Бентън, Уайоминг. Неутрализира редица патогенни бактерии в храносмилателния тракт, като същевременно подпомага функциите и акитвността на полезната микрофлора. Основният детоксикиращ ефект се дължи на поредица физико-химични процеси, които настъпват след контакт на бентонита с вода. При прием той увеличава обема си, развива високоактивна порьозна структура с огромно количество активни центрове с отрицателен заряд, които се свързват с положителните заряди в токсините, в резлутат на което те се ивеждат от организма.

Ако търсите повече вдъхновение по пътя си към по-здравословен живот през новата година, разбира се поглезете се с релаксация, не забравяйте движението - то е изключително важно за укрепване на имунитета, да се заредим с енергия, поддържа нашия метаболизъм. Движението е от ключово значение за правилното функциониране на нашата съвместна и мускулно-скелетна система. Не на последно място храната. Помислете за Нова година и трапезата по време на тези празници и си дайте сметка, че тази храна не може да бъде вашето ежедневие! Нашето тяло има нужда от рутина, добре му е, когато редовно и навреме се храним, спортуваме, почиваме, спим. Движението на храната през храносмилателния тракт се регулира от сложна верига от сигнали, "движещи се" между частите на храносмилателния тракт и мозъка.

 

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари