Пазете нервите си - приемайте повече магнезий

За дефицитът на йод и калций се говори на всяка крачка и все по-рядко се говори и обръща внимание за проблемът с липсата на магнезий. Дефицитът на магнезий в организма е истинска катастрофа! От този проблем страдат много хора, без дори да го осъзнават за себе си този проблем.
Голяма част от хората не знаят защо в действителност им се палят нервите, имат учестено сърцебиене, безсъние, лесна раздразнителност. Н
ервната система е много чувствителна към съдържанието на магнезий в организма. Неговата липса причинява тревожност, нервност, страх, нетърпение, безсъние и умора. Хората често се оплакват от главоболие, без дори да осъзнават, че те се нуждаят от магнезий. Когато човек е ядосан и нервен, този елемент активно се изхвърля от тялото.
Физиологията
на мъжете и жените е различна. Силният пол има нужда до 350 мг магнезий на ден, а слабият - до 280 мг. Но при жените идват моменти, когато тялото иска да увеличи дозата на определени вещества. По време на бременност, например, женският организъм има нужда от два до три пъти повече магнезий.

 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари