Подхранването на косата, най-важния елемент за нейната грижа

Проблемите с косата (като косопад, суха, чуплива, мазна коса, накъсани краища и др.) могат да бъдат причинени не само от неподходяща външна грижа за самата коса, но и от лошо хранене отвътре. За да имате красива коса е важно да я поддържате и с правилно хранене, с достатъчно прием на витамини и минерали. Косата е енергична, когато приемате достатъчно витамини от група В, витамин С, желязо, цинк, мед или селен.

В кои храни основно се съдържат тези вещества?
Яйцата (особено жълтъкът), птиче месо и говеждо месо, риба, бирена мая, ядки или броколи са богати на витамини от група В.
Витамин С се намира в широка гама от плодове и зеленчуци, като шипка, морски зърнастец или касис, но също така и в цитрусови плодове, ябълки, чушки, киви и др.
Витамин А главно в рибено масло, както и в жълти или зелени зеленчуци.
Желязото се намира в яйцата, месото, рибата, черния дроб или листните зеленчуци.
Цинкът и селенът се намират например в морските водорасли.

Ако храната ви не е много разнообразна или не ядете често от тези храни (независимо дали се дължи на алергии, сезонна липса или просто "не трябва"), е напълно възможно тялото ви - и следователно косата ви - да не получи всички необходими хранителни вещества. В този случай е препоръчително да започнете да приемате хранителни добавки, съдържащи цинк и селен, бирена мая, витамини от група В, или просто продук, който съдъжра всички тези съставки в една капсула.

Ние предлагаме Имунокомплекс капсули, който продукт освен за цялостна грижа за имунната система, едновременно с това съдъжа всичко необходимо от което се нуждае вашата коса, кожа, нокти, събрано в 1 капсула като (цинк, селен, желязо, витамин С, витамини от група В, фолиева киселина).

Друг такъв универсален продукт с иновативен и изключително силен състав, чиято формула е проектирана с акцент върху храненето и укрепването на косата, ноктите и кожата са Капсули за красота. Тяхната основна дейност е за подпомагане при: косопад от различен произход, изтощена коса, дегенеративни промени на структурата на косъма (тънка, изтощена, без блясък), увреждания на косъма от слънчева светлина, чупливи нокти, бели петна по ноктите (левконихия) и др.

А най-достъпният продукт, съдържащ основно витамини от група В и фолиева киселина е продукт Здрава коса.

И не забравяйте, че красотата винаги започва от вътре!

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари