ПРИРОДНИ ТАЙНИ СРЕЩУ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И УМОРЕНИ КРАКА

Изпитвате тежест и умора в долните крайнициЗапочват да се появяват разширени вени и паякообразни мрежовидни капиляри? Тези състояния, без съмнение, са знак за проблеми с вените. Вените изпълняват много важни функции в организма. Те са съдовете, които отвеждат кръвта от тялото към сърцето. За разлика от артериите, вените нямат мускулни влакна и движението на кръвта става благодарение на клапите в тези кръвоносни съдове и на мускулите около тях.

Съвременния начин на живот, свързан с недостатъчно движение, продължително седене в офис, нездравословно хранене могат сериозно да увредят венозната система. С напредване на възрастта, в съчетание с неблагоприятните фактори от средата, може да се стигне до изменения в структурата на вените, което възпрепятства изпълнението на тяхната функция.  Започват да се появяват симптоми, като най-честите са тежест и болка в долните крайници, лесна уморяемост, зачервяване, отоци около глезените, схващане на мускулите и други. Всички тези състояния съвсем не трябва да се подценяват, тъй като с времето може да се задълбочат и да доведат до по-сериозни проблеми. Най-честото заболяване, свързано с вените е хроничната венозна недостатъчност. Заболяваемостта при жените може да надхвърли 50%, което ни показва за сериозността на заболяванието и отношението, което трябва да имаме към него. Една от основните причини за развитието на хронична венозна недостатъчност са разшерените вени. Именно намаления тонус на стените на кръвоносните съдове водят до появата на съпътстващите неприятни симптоми. Без съмнение, неглижирането на този проблем може сериозно да намали работоспособността и да влоши качеството на живот. Усложненията, които могат да настъпят също трябва да се вземат под внимание, тък като те могат да доведат дори до инвалидност.

Препоръчките за намаляване на риска от появата на разширени вени и хронична венозна недостатъчност са повече движение, да се избягва продължителното седене или стонене на едно място, да се избягват носенето на високи токчета или стегнати ботуши и други. Това обаче невинаги е възможно.

За щастие, в природата съществуват много средства за подкрепа на венозната система и намаляване на риска от развитие на всички тези състояния. Има няколко естествени съставки, които спомагат за поддържане на венозната система. Нека да се запознаем с някои от тях.

Елдата е растение, което оказва положително влияние на човешкия организъм. Съдържа много биологично-активни вещества, които спомагат за укрепването на кръвоносните съдове и намаляват тяхната пропускливост. Богатият на флавоноиди състав, забавя процесите на стареене, като е подходящ за профилактика на сърдечно-съдова система и подкрепа на вените.

Друго ефективно природно средство е дивият конски кестен. Той още от древността е известен като аналгетик с мощно противовъзпалително десйтвие. Екстрактът е богат на веществото ескулин, което тонизира „чупливите” вени, намалява тяхната пропускливост и ги прави по-еластични и здрави. Също така, намалява опасността от образуване на тромби и подобрява венозния тонус, като цялостно подобрява структурата и функцията на кръвоносните съдове.

Червената лоза е широко позната с лечебните си свойства. Екстрактът от червени лозови листа съдържа редица биологично-активни вещества, които определят изкючителната му ефективност. Богатия на полифеноли екстракт, проявява мощно антиоксидантно действие, като има благоприятно действие върху кръвоносната система. Поддържа здрави стените на кръвоносните съдове, стимулира циркулацията на кръвта и намалява чувството за тежест и умора в долните крайници.

Приемът на достатъчно количество витамини също е изключително важен. Витамин B1 например, подобрява дейността на нервната система и работата на мускулите. Той е от съществено значение за метаболизма на въглехидратите, поддържане на енергийния баланс и подобряване на функцията на нервната и имунната система.

Ниацинът, познат още като Витамин B3, участва в синтеза на редица важни хормони. Той е от изключително важно значение за производството на енергия, като нормализира дейността на нервната система. Също така, ниацинът указва благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система, като понижава стойностите на лошия холестерол и триглицеридите и подобрява кръвообращението.

Витамин B6 е от съществено значение за метаболизма на аминокиселините, като нормализира функциите на щитовидната и надбъбречните жлези. Допълнителният му прием спомага за регенерацията на мускулните влакна, като е изключилно подходящ за хора с повишено физическо натоварване.

Да не подценяваме и така познатият на всички витамиин С, който  участва в редица важни процеси в човешкия организъм. Витамин C укрепва къвоносните съдове, като допринася за синтеза и фиксирането на колаген в тялото. Той е силен актиоксидант, който участва в клетъчното дишане и подпомага за нормалното функциониране на имунната система.

Сложете край на разширените вени и умората в долните крайници. Радвайте се на живота и стъпвайте по-леко. Възможно е! За ефективна помощ при разширени вени и уморени крака, Green Master препоръчва прием на AktiVen. Можете да го видите ТУК


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари