Пролетен детокс или прочистване на тялото. Какво ще ти помогне?

Пролетният детокс е една от дейностите, които трябва да се приемат за даденост всяка година. Детоксикацията облекчава организма от вредни вещества, които са се настанили в него и могат да навредят на вашето здраве. Прочистването на тялото, ще ви накара да почувствате повече енергия и ще ви помогне да преодолеете умората. Правилната детоксикация също ще помогне за повишаване на имунитета и можете да се отървете от излишните килограми. И кога да започнем, ако не сега през пролетта?

Разбира се, нашият организъм има способности за самопочистване, които се осигуряват главно от черния дроб и бъбреците, но също така се нуждае от нашето сътрудничество. 

Пролетен детокс: Какво знаем?
Бял трън
Тази билка се свързва с черния дроб. Тъй като допринася за правилното му функциониране, интернет енциклопедията на Wikipedia говори за "благоприятно въздействие върху черния дроб". Истината е, че белия трън помага и за храносмилането и от векове е известна като една от билките, които са много подходящи за прочистване по време на детокс.

Алое вера
Алоето, известно по целия свят, се използва в народната и традиционната медицина. То улеснява процесите на детоксикация в човешкото тяло и има положителен ефект върху храносмилането. В същото време има антиоксидантни ефекти, което означава, че се бори срещу свободните радикали, които могат да навредят на клетките. Укрепва и защитните сили на организма.

Можете да прочетете повече за това полезно растение в нашата секция, богата с Алое вера продукти ТУК , тове е една уникална билка, която помага (не само) за детоксикация.

Хлорела
Тези сладководни водорасли също помагат на организма при детоксикация. Хлорелата се оценява, наред с другите си действия и с благотворното си въздействие върху чернодробната функция, която е важен орган, който премахва замърсителите от тялото. Хлорелата е един от най-богатите източници на витамини, минерали, съдържа над 20 витамина (А, от В1 до В12, С, Д, Е, К и др.) и минерала с висока биологична активност, като от трите микроводорасли (хлорела, АФА, сипрулина) е най-богата на желязо и цинк. 

Коприва
Не всички, когато гледат това растение, осъзнават, че това е една вълшебна лечебна билка. Листата на копривата съдържат голямо количество минерали и витамини, например магнезий, каротеноиди, флавоноиди или витамини от група В. Благодарение на съдържанието на желязо копривата също така насърчава хематопоезата, освежава организма и влияе върху правилното функциониране на бъбреците. Ето защо е полезна при детоксикация.

Натурален пречистен бентонит за детоксикация и виталност. Бентонитът (монтморилонит) е природна глина с мощен детоксикиращ ефект. Произходът и е вулканичен, а наименованието идва от района с най-големи залежи в света – Форт Бентън, Уайоминг. Ефективно подкрепя функциите на храносмилателната система, поддържането на оптимален минерален баланс и усвояването на полезните хранителни вещества. Подпомага насищането на клетките с кислород. Неутрализира редица патогенни бактерии в храносмилателния тракт, като същевременно подпомага функциите и акитвността на полезната микрофлора.

Основният детоксикиращ ефект се дължи на поредица физико-химични процеси, които настъпват след контакт на бентонита с вода. При прием той увеличава обема си, развива високоактивна порьозна структура с огромно количество активни центрове с отрицателен заряд, които се свързват с положителните заряди в токсините, в резлутат на което те се ивеждат от организма. Към това се добавя и мощният абсорбционен ефект на силно развитата повърхност на природния продукт, подпомагащ общата и ефективна детоксикация на организма.

Повече за продукти за Детоксикация и чест черен дроб може да разгледате ТУК.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари