РОДИОЛА (ЗЛАТЕН КОРЕН) като адаптивен инструмент за стрес

В рамките на малката група адаптогенни растения, откриваме Родиола, растение с множество свойства, подчертавайки ролята си на физически и психически съживител.

Известната пролетна астения (разстройство, което предизвиква обща умора и слабост с идването на пролетта), не е нищо повече от реакция на нашия организъм към сезонната промяна.

Тази година, освен всички други промени, които настъпват на пролет в нашия организъм, имаме и изключителна ситуация, която преживяваме в световен мащаб. Всичко това предполага допълнителен стрес, който си струва да се управлява. 

РОДИОЛА КАТО АДАПТИВЕН ИНСТРУМЕНТ

Родиола, или още известна у нас като Златен корен, може да има способността да помогне на тялото ни, да увеличи способността си да се адаптира към стреса.

Златният корен (Родиола розеа) е растение с хилядолетна история и е един от най-ефективните адаптогени с меко действие, който не причинява зависимост или странични ефекти. Свързан е дълбоко с историята на българите и се смята за една от най-загадъчните и мощни билки в родната природна съкровищница.

Изключителни са ползите от приема на Златен корен при тежки умствени и физически натоварвания. Редица научни проучвания доказват значително подобряване на психическата и физическа издръжливост на организма и увеличаване на енергийния капацитет при прием на Златен корен. Именно поради тази причина е едно от най-подходящите растения през пролетта, за да помогне в борбата срещу известната пролетна астения (умора).

КАК МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ РОДИОЛА?

  • Ако сте изправени пред стрес и тревожност, Родиола помага за подобряване на тяхното управление;
  • Ако сте изправени пред пролетна астения и липса на енергия, Родиола има определен стимулиращ ефект, без да причинява нервност;
  • Родиола помага за подобряване на умствената умора;
  • Родиола е много добър съюзник, когато забележим, че физически "ни свършват батериите";
  • Като антиоксидант: благодарение на своите фитохимични съединения, родиола се бори срещу свободните радикали, които също се генерират по време на стрес.

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари