Витамините, от които децата ни се нуждаят са от голямо значение!

Учениците и децата като цяло имат много специфични нужди. Те се развиват и постоянно са в движение. Те се нуждаят от много енергия и витамини, минерали и други важни хранителни вещества за правилното функциониране. Основата е диета, богата на всички основни макроелементи (въглехидрати, мазнини и протеини), както и микроелементи, които участват в стотици реакции в човешкото тяло. Ако и вашето дете избягва да се храни с много видове храни и по този начин е подложено на дефицит на тези важни хранителни вещества, е добре да помислите за витамини за деца под формата на хранителни добавки, с които експертите са съгласни.

Така че нека видим – смятате ли, че храната на детето ви е разнообразна, балансирана и съдържа достатъчно от всички хранителни вещества? Например, морска риба липсва в много домакинства (поне веднъж седмично). Много от експертите също са съгласни, че на децата може да липсват важни вещества като витамини, минерали и най-вече Омега 3 мастни киселини.

Витамините са много важни за децата, но недостатъчни.

Витамините и минералите играят много важна роля за организма и ние не веднъж сме писали и говорили за тяхното въздействие върху организма. Разбира се, това се отнася и за деца, които имат своите специфични нужди. Развиващият се организъм е още по-предразположен към дефицит на тези компоненти. Това може да доведе до по-честа поява на заболяване. Ето защо е необходимо отговорно да се контролира разнообразното и балансирано хранене на учениците и евентуално да се допълни.

Именно добавянето на липсващи съставки към диетите на учениците изглежда е важна стъпка в днешно време. Хранителните навици на учениците в момента са доста лоши. В резултат на това в диетата им липсват някои от необходимите хранителни вещества. Сложете си ръка на сърце, но не може да обвинявате за всичко това качеството на храненето в училище и училищните бюфети. На първо място са навиците, които едно дете има от семейството си.

Често се говори на децата за това, колко е важно да имат за хранене пресни плодове, млечни продукти и зеленчуци, но уви не всяко дете ги яде.

Витамините за деца също могат да бъдат получени чрез хранителни добавки.

 

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари