За уникалните свойства на бамбука - мит или реалност?

Бамбукът е натурално влакно и има следните предимства:
1. Тъй като бамбуковите фибри са осеяни с хиляди малки кухини, те са страхотни при абсорбирането на влага.
2. Бамбукът има антибактериални и антигъбични свойства, защото съдържа субстанцията "Bamboo kun" («Бамбуков нефрит»). Тя отблъсква вредители и насекоми, което е още един голям плюс на растението, защото то може да расте без употребата на вредните пестициди. Поради тези качества бамбуковите кърпи не позволяват развитие на микроби, и поради абсорбирането на влага, не позволяват неприятните миризми да се появяват върху тях.
3. Бамбуковите фибри са биоразградими, така че когато изхвърлите вече износената кърпа, тя не замърсява, защото се разгражда в природата. Бамбукът е напълно натурален, расте и се размножава без каквото и да е участие на хората. Той расте по-бързо от което и да е растение и дори след отрязване, прораства отново, той обогатява почвата, върху която расте.
4. Бамбуковите фибри имат овална повърхност, което ги прави много меки и приятни при допир.
5. Кърпата от бамбук е естествено антиалергична. Тя никога няма да раздразни кожата ви. Ако имате
кожни алергии, дерматити или просто чуствителна кожа, няма да изпитвате проблеми ако в кухнята използвате бамбукова кърпа. Това е голямо облекчение за хората с подобни проблеми.

Предимствата на бамбуковата тъкан са още много. Ако помислите по въпроса, може да установите, че това е перфектния момент за да започнете да ги ползвате, особено ако искате да живеете здравословно и в тон с природата.
На бактериите и гъбичките се дължат редица здравословни, в това число и кожни проблеми. Тeзи уникална кърпи, които можете да ползвате за миене на съдове и за почистване ще ви избави от развитието на микроби и ще пази здравето Ви.
Всички ние сме свикнали да ползваме синтетични кърпи и гъби в ежедневната си домакинска работа (за почистване на прозорци, почистване на кухненски плотове и уреди или просто да забършем нещо друго, което сме разлели). Малко хора обаче са обръщали внимание, че кухнята всъщност е най-мръсното място в къщи. Просто синтетичните парцали, гъби и хавлиени кърпи са най-замърсените неща в къщата и без да искаме докато почистваме разнасяме още повече микроби из дома си.
Редица международни изследвания доказват, че гъбите и синтетичните кърпи, са развъдник на над 8 милиарда микроорганизми. Според изследване на института по хигиена „Лаборекс” (2008), влагата и органичните материали спомагат за развитието на над 65 типа микроби, част от които патогенни.


Green Master Ви предлага истинска чистота – почувствайте я!

Нашата глобална цел и задължение: „Да подобрим качеството на живот чрез радикално намаляване употребата на химикали в личната грижа и почистaването на дома“.

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари