Защо одеялата от мериносова вълна са най-топлите и удобни за сън?

Уютно одеяло от мериносова вълна ще осигури комфортна почивка и сън, както и ще окаже положително въздействие върху здравето.

Произведено от най-висококачествено мериносово влакно WOOLMARK.

Здравият сън е гаранция за качествена почивка, енергично събуждане и отлично здраве през целия ден. Но за да може човек да спи добре, трябва да се „сближат“ няколко фактора: комфортът на матрака, най-удобната височина и мекота на възглавницата и, разбира се, добре подбрано одеяло, което топли в студа и освежава в жегата. Смятате ли, че комбинацията от тези свойства в един продукт е невъзможна? Има обаче такива универсални одеяла. Те са направени от мериносова вълна.

Това се дължи на факта, че нишките от мериносова вълна са много леки, безтегловни, тънки, но в същото време са здрави и имат висока плътност.

Мериносовата вълна съдържа уникален компонент - ланолин. Когато одеялото се нагрява под въздействието на телесната температура, микроскопичните частици от това вещество проникват в кожата, а след това и в човешката кръв и допринасят за здравето на тялото. Ето защо одеялата от такъв материал се препоръчват на хора, страдащи от ставни заболявания, с тенденция към отоци, проблеми с кръвоносната система. Те са полезни и за спортисти, тъй като помагат за справяне с прекомерното мускулно напрежение и облекчават болката.

Едно от страхотните неща, които жените ще харесат в това одеяло, е борбата срещу портокаловата кожа и подмладяването на кожата.

Мериносовата вълна обаче е известна не само със своите лечебни качества. Одеялата, направени от него, имат редица предимства:

  • Стабилизиране на температурата. Поради факта, че вълнените влакна перфектно пропускат въздуха и не пречат на циркулацията му, под одеялото се създава точно температурата, която се изисква в даден момент: комфортна прохлада през лятото и топлина през зимата.
  • Мериносовата вълна е силно хигроскопичен материал. Покривало, направено от него, е способно да абсорбира и изпарява влагата (до 30% от собственото си тегло), като същевременно остава сухо и удобно.
  • Тези продукти "дишат". Въздухът циркулира лесно между влакната. Това свойство, както и способността на ланолина да неутрализира вредните вещества, позволява на вълненото одеяло да запази първоначалната си свежест и да не абсорбира чужди аромати.
  • Продуктите от мериносова вълна не са податливи на статично електричество и не са прахоуловители, не предизвикват алергични реакции, поради което се препоръчват дори за новородени бебета.
  • Способност за самопочистване. Свободната циркулация на кислород помага на тези одеяла да бъдат винаги чисти. Мъртвите частици от епидермиса и други "замърсители" не се утаяват върху тях.

Всички продукти, произведени от висококачествена мериносова вълна Woolmark, можете да разгледате ТУК


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари