ПИЛИНГ - ПОЧИСТВАНЕ ЗА СВЕЖА КОЖА

ПИЛИНГ ИЛИ СКРАБ - няма значение как се наричат средствата за отстраняване на мъртвите клетки. Важното е, че не можем без тях. Редовното почистване на кожата е първата заповед в козметологията.

Най-древният начин за почистване на кожата се състоял в елементарното нанасяне върху нея на хума или глина, разтворена във вода. Днес обаче разполагаме с много средства, които могат да бъдат разделени на две групи - химичен и механичен пилинг.

Първият се прави само в козметични салони и дерматологични кабинети. Що се отнася до механичния пилинг, той е най-популярният, прост и безопасен начин да се освежим и подмладим. Средствата, с които се осъществява върху лицето, тялото, ръцете и ходилата, съдържат частици, наречени ексфолианти. Те могат да бъдат микроскопични топчици, соли, минерали, кристали, ситно смлени и различни по състав гранули, кремообразни водорасли. Продуктите включват в състава си и активни миещи субстанции, както и различни омекотяващи, хидратиращи и подхранващи добавки.
След 25-годишна възраст процесът на подновяване на епидермалните клетки се забавя, което дава възможност на мъртвите клетки да се „струпват“ за по-дълго върху кожата. Точно в този момент е необходимо да подпомогнете естествения процес на излющване, като приложите ексфолиация. Редовната ексфолиация е един от най-лесните начини да се подобри кожата – тя става по-мека и по-гладка, а тенът по-равномерен. Също така е ефективен метод за предпазване от акне, врастнали косми и всякакви други проблеми, които се пораждат от мъртви клетки и нечисти пори.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари